Appel-blauwebessencrumble
Wanneer blauwe bessen in het seizoen zijn, kun je er een crumble net wat bijzonderder mee maken. De walnoten brengen de zoetigheid in balans.
Ingrediënten
Voor de vulling:
- 3 appels
- 175 gr (diepvries) blauwe bessen
- 50 gr gehakte walnoten
- 50 gr suiker
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 el custardpoeder
Voor de kruimels:
- 160 gr suiker
- 70 gr havermout
- 140 gr bloem
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 56 gr (zonnebloem)olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de blokjes appel met de blauwe bessen, walnoten, suiker, kaneel en custardpoeder. Meng de overige ingrediënten in een apart schaaltje met een vork tot kruimels.
Schep het fruit in een kleine ovenschaal en strooi de kruimels er overheen. Bak de crumble zo’n 25 - 35 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin zijn.
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld