Aardappelsalade
Een lekker plantaardig recept voor de traditionele Hollandse aardappelsalade. Er zijn meerdere soorten veganaise op de markt tegenwoordig, maar je kunt het ook zelf maken met het VeganChallenge recept voor veganaise.
Ingrediënten
- 800 gr aardappelen, vastkokend
- 4 stengels bleekselderij
- 2 el veganaise (ei-vrije mayonaise)
- 50 ml plantaardige room
- 2 groene paprika's
- 4 zoetzure augurken
- 1 rode ui
- 2 tl mosterd
Bereiding
Voor deze vegan aardappelsalade, schil je eerst de aardappelen, snijdt ze in plakjes en kook ze in ruim water in 10 minuten beetgaar. Snijd de bleekselderij in boogjes en kook deze de laatste 2 minuten met de aardappelen mee. Giet af en laat iets afkoelen.
Meng de veganaise met de room, mosterd en 2 eetlepels van de azijn uit de pot augurken tot een dressing en meng de dressing met de aardappelen.
Snijd de augurken in stukjes, de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Roer ze door het aardappelmengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Aardappelgerecht, Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk