Appel-cranberryhavermout
Een lekkere frisse variant op havermoutpap.
Ingrediënten
- 500 milliliter water
- 500 milliliter appelsap
- 200 gram havermout
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel zout
- 1 Royal Gala appel
- 40 gram gedroogde cranberry’s
Bereiding
Meng in een pannetje het water en de
appelsap en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de havermout, suiker, kaneel en zout toe. Laat 5 minuten zachtjes koken terwijl je af en toe roert.
Schil en rasp de appel.
Zet het vuur uit en voeg de appel en de cranberry’s toe. Doe het deksel op de pan en laat nog 3 minuten staan voordat je het serveert.
Tip: Wil je een nog fruitigere pap? Vervang dan het water door meer appelsap.
- Menugang:
- Ontbijt, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Hollands
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk