Norirolletjes met vegan tonijnsalade

Een lekker en snel borrelhapje geïnspireerd door sushi. Een frisse bite met de vissige smaak van zeewier.

Norirolletjes met vegan tonijnsalade

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kappertjes uitlekken in een vergiet. Snijd de sjalot en de appel in heel kleine blokjes. Snijd de dille inclusief de steeltjes fijn.

Meng de sjalot, appel, dille en kappertjes met de tonijn. Voeg de mayonaise en peper en zout naar smaak toe. Zet koel weg tot gebruik.

Schil repen van de komkommer over de lange kant met een kaasschaaf of brede dunschiller. Het buitenste deel met schil gebruik je niet.

Leg eerst een reep van de komkommer aan de onderkant van een nori-vel. Als de komkommer uitsteekt, snijd je dat af. Vervolgens leg je een deel van de tonijnsalade op de komkommer en rol je het vel op. Een sushimatje helpt om het strak op te rollen. Herhaal tot de salade op is.

Verpak elke rol in plasticfolie en leg ze in de koelkast tot gebruik. Snijd de rollen in plakjes van 4 cm dik en serveer ze op een blad stevige sla op een borrelplank.

Tip: een lekkere dip erbij is sojasaus met wat wasabi erin.
Deel dit recept