Libanese kibbeh

Kibbeh is een gerecht dat in Arabische landen wordt gegeten. Traditioneel zit er lamsgehakt in, maar dit kun je prima vervangen door noten. Het is een lekker bijgerecht voor 4 tot 6 personen.

Libanese kibbeh

Ingrediënten

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Bereiding

Laat de bulgur wellen in water. Breng ondertussen water aan de kook in een kookpan. Kook de pompoenblokjes in circa 12 minuten gaar en giet af.

Pel en snipper de ui. Hak de noten fijn.

Giet de bulgur af en doe met de pompoen, 1 el bloem, de helft van de ui en kruiden in de keukenmachine of blender en maak er een fijn mengsel van. Leg het deeg minimaal 45 minuten in de koelkast.

Bereid ondertussen de vulling. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui. Voeg de spinazie, kikkererwten, noten, komijn, zout en sumac toe en bak tot de spinazie geslonken is. Zet de hittebron uit en voeg het citroensap toe.

Schep de helft van het deeg in een kleine bakvorm en smeer het uit tot je een laag van ongeveer 1 cm hebt. Verdeel de vulling erover en bedek met de rest van het deeg.

Bak de kibbeh circa 20 minuten in de oven op 200 graden tot je een mooi goudbruin korstje hebt.
Deel dit recept