Pizza tonno
Ook als veganist wil je af en toe genieten van een overheerlijke Italiaanse pizza. Er zijn genoeg plantaardige producten waarmee je je pizza kunt beleggen. Vind je het lastig om te bedenken welke toppings je op je pizza kunt doen? Op de website van de Vegan Challenge vind je inspiratie. Wat dacht je van deze pizza 'tonno'?
-
Menugang:
Hoofdgerecht
-
15-30 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
Voor twee grote pizza’s:
- Pizzadeeg, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 1 portie tomatensaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 175 gr vegan tonijn
- 3 el olijvenschijfjes
- 3 el kappertjes
- 0,5 rode ui
- 100 gr vegan geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel het pizzadeeg in twee stukken en rol beide uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrijk de pizza’s met tomatensaus.
Laat indien nodig de vegan tonijn uitlekken. Snijd de rode ui in ringen. Als je geen voorgesneden olijven gebruikt, snijd dan ook de olijven in ringen.
Verdeel de toppings over de pizzabodems en bestrooi indien gewenst met vegan geraspte kaas. Bak elke pizza zo’n 12-15 minuten in het midden van de oven.