Pizza funghi
Ook als veganist wil je af en toe genieten van een overheerlijke Italiaanse pizza. Er zijn genoeg plantaardige producten waarmee je je pizza kunt beleggen. Vind je het lastig om te bedenken welke toppings je op je pizza kunt doen? Op de website van de Vegan Challenge vind je inspiratie. Wat dacht je van deze pizza funghi?
-
Menugang:
Hoofdgerecht
-
15-30 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
Voor twee grote pizza’s:
- Pizzadeeg, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 1 portie tomatensaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 200 gr champignons
- 175 gr paddenstoelenmix
- 2 tenen knoflook
- handje verse basilicum
- 100 gr vegan geraspte mozzarella (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel het pizzadeeg in twee stukken en rol beide uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrijk de pizza’s met tomatensaus.
Snijd de champignons en andere paddenstoelen in plakjes. Snijd de knoflook fijn en de basilicumblaadjes in stukjes.
Verdeel de toppings over de pizzabodems en bestrooi indien gewenst met vegan geraspte mozzarella. Bak elke pizza zo’n 12-15 minuten in het midden van de oven.