Pizza quattro stagioni
Ook als veganist wil je af en toe genieten van een overheerlijke Italiaanse pizza. Er zijn genoeg plantaardige producten waarmee je je pizza kunt beleggen. Vind je het lastig om te bedenken welke toppings je op je pizza kunt doen? Op de website van de Vegan Challenge vind je inspiratie. Wat dacht je van deze pizza quattro stagioni?
-
Menugang:
Hoofdgerecht
-
15-30 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
Voor twee grote pizza's:
- Pizzadeeg, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 400 gr tomatensaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 4 artisjokharten uit blik
- 4 el vegan pesto
- 2 tomaten
- 4 el olijvenschijfjes
- 4 champignons
- 0,5 rode ui
- 3 zongedroogde tomaten uit pot
- 3 blokjes spinazie uit de diepvries, ontdooid
- 100 gr vegan geraspte mozzarella (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Verdeel het pizzadeeg in twee stukken en rol beide uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrijk de pizza’s met tomatensaus.
Snijd de artisjokharten in kwarten en de tomaten en champignons in plakjes. Snijd de rode ui in ringen en de zongedroogde tomaten in stukjes. Als je geen voorgesneden olijven gebruikt, snijd je deze ook in plakjes.
Beleg het eerste kwart van de pizza met artisjok en dotjes pesto (lente), het tweede kwart met tomaat en olijf (zomer), het derde kwart met champignons en rode ui (herfst) en het vierde kwart met zongedroogde tomaat en spinazie (winter). Bestrooi indien gewenst met vegan geraspte mozzarella. Herhaal bij de tweede pizza. Bak elke pizza zo’n 12-15 minuten in het midden van de oven.
Tip: pesto kun je makkelijk zelf maken. Bekijk
dit recept voor rucolapesto eens!