Mexicaanse hooiberg

Dit gerecht is geïnspireerd op de Amerikaanse “haystack”: een stapeltje ingrediënten dat je zelf op je bord samenstelt. Dit recept is heerlijk om met kinderen te maken, want ze kunnen zelf bedenken wat ze willen stapelen. Ook is het geschikt voor een potluck.

Mexicaanse hooiberg

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui en knoflook, snijd de sla in smalle stroken, de tomaten in plakjes en de augurken in kleine blokjes. Spoel de bonen af en laat deze uitlekken.

Fruit de ui en knoflook in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg het vegan kruimgehakt en de kruiden toe en bak deze enkele minuten. Voeg daarna de tomatensaus en de bonen toe en laat het geheel 15 minuten sudderen. Breng het bonenmengsel op smaak met peper en zout.

Zet de chips, rijst, tomaten, sla, het bonenmengsel, augurken, crème fraîche en geraspte kaas in verschillende schalen op tafel. Maak een 'hooiberg': leg wat nacho chips op een bord (eventueel platgedrukt), gevolgd door een laagje rijst, een schep van het bonenmengsel, een lepel crème fraîche, wat sla en een paar schijfjes tomaat. Bestrooi het geheel met geraspte kaas.

Tip: je kunt naar wens extra groenten zoals paprika en wortel aan het bonenmengsel toevoegen. Voeg deze tegelijk met de tomatensaus en bonen toe. Fijngesneden wortel, paprika en andere groenten kunnen ook rauw met de sla en plakjes tomaten worden vermengd.
Deel dit recept