Knolselderij-appelstamppot met vegan spekjes

Deze winterse stamppot heeft door de knolselderij een wat zoetige smaak en is daardoor heel geschikt voor kinderen. Kun je geen knolselderij vinden? Dan kun je deze vervangen door koolraap. Let op: dat is wat anders dan knolraap en koolrabi!

Knolselderij-appelstamppot met vegan spekjes

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappelen en knolselderij (of koolraap) en snijd de groenten in gelijke stukken. Breng water met een theelepel zout aan de kook en kook de aardappel en knolselderij in circa 20 minuten gaar.

Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes. Eventueel kun je de appels eerst schillen. Bak de spekjes in een koekenpan.

Giet de aardappel en knolselderij af en stamp ze tot een puree. Eventueel kun je de puree met enkele eetlepels sojayoghurt wat smeuïger maken. Meng vervolgens de appelblokjes en spekjes erdoor.

Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Meng tot slot voorzichtig de veldsla door de stamppot.

Tip: het is het lekkerst als de verhouding knolselderij en aardappel gelijk is. Heb je een grote knolselderij? Voeg dan meer aardappelen toe.
Deel dit recept