Pudla’s

Zin in iets hartigs, kruidigs en voedzaams? Ontdek deze heerlijk kruidige pudla’s. Het is een soort kruising tussen een burger, pannenkoek en een omelet, maar dan glutenvrij, 100% plantaardig en vol smaak.

Pudla’s

Ingrediënten

Bereiding

Snijd je gekozen groenten fijn. Alles kan erin! Bak ze in een grote koekenpan met plantaardige boter of olie. Doe een deksel op de pan, zodat de groenten snel zacht worden.

Meng in een kom het kikkererwtenmeel met de baking soda, kerrie, knoflookpoeder, komijnzaad, chilivlokken en zout. Voeg het water en het citroensap toe en roer tot een dik, glad beslag.

Doe de gebakken groenten erbij en roer goed door.

Verhit wat boter of olie in je pan. Schep vier hoopjes beslag in de pan en druk ze een beetje plat tot ronde burgertjes van ongeveer 0,5 cm dik. Wil je de pudla’s mooi rond? Gebruik kleine kookringen. Bak de pudla’s op laag tot middelhoog vuur tot ze goudbruin kleuren en gaar zijn.

Serveer ze als bijgerecht, hoofdgerecht of als hartig tussendoortje. Ze zijn om te smullen!
Deel dit recept