Gezondere chocoladecake

Een chocoladecake, maar dan een tikje gezonder. Er zit zelfs een verborgen groente in die je niet proeft. Wel maakt de courgette de cake smeuïg, zodat er geen boter of olie nodig is. De cake is glutenvrij, mits er gecertificeerd glutenvrij havermeel gebruikt wordt.

Gezondere chocoladecake

Ingrediënten

Droge ingrediënten:

Natte ingrediënten :

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verzamel alle droge ingrediënten behalve de chocolade en hennepzaadjes in een ruime beslagkom en roer goed door elkaar.

Snijd de courgette in plakken. Doe alle natte ingrediënten en de hennepzaadjes in een blender en blend tot een glad beslag.

Voeg de inhoud van de blender toe aan de droge ingrediënten en meng met een spatel door elkaar. Hak de chocolade in kleine stukjes en meng die door het beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm. Maak de bovenkant glad met een spatel en tik nog even met het blik op het aanrecht om het beslag goed te verdelen.

Bak de cake in 50 minuten gaar. Bedek de cake de laatste 20 minuten met een stukje aluminiumfolie of bakpapier zodat de bovenkant niet verbrandt.

Check met een satéprikker of de cake gaar is (er blijft dan geen cake meer aan het stokje plakken). Zet de cake anders 5 minuten terug in de oven en check opnieuw.

Als de cake klaar is, til je hem voorzichtig met het bakpapier uit de vorm. Laat afkoelen op een rooster. Snijd vervolgens in plakken.

Tip: De cake is zo’n vijf dagen te bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast of in plakjes in de diepvries.