Rucolapesto
Rucola is makkelijk te kweken in de moestuin én makkelijk te verwerken tot pesto. Rucolapesto is lekker als pastasaus, saladedressing of op een tosti. Daarnaast kun je het als smaakmaker gebruiken bij gebakken gnocchi of aardappels.
Ingrediënten
- 5 el pijnboompitten
- 120 gr rucola
- 150 ml olijfolie
- ca. 12 blaadjes basilicum
- ca. 8 gr peterselie (inclusief dunne steeltjes)
- 50 gr vegan geraspte kaas
- 1 tl knoflookpoeder
- sap van 1 citroen
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze geuren en lichtbruin kleuren. Pas op dat ze niet aanbranden.
Voeg alle ingrediënten toe aan een foodprocessor of blender en pureer tot een glad mengsel. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak een weckpot goed schoon met zeep en heet water. Bewaar de pesto in de weckpot in de koelkast. Zo kun je het zeker twee weken bewaren.
Tip: Rucola kun je vervangen door een andere slasoort, bijvoorbeeld eikenbladsla.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- BBQ, Borrel
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Raw, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk