Traybake met pastinaak en biet
Een traybake is een makkelijk te maken gerecht: je knikkert de ingrediënten op een bakplaat met wat olie, zout en peper en zet deze in de oven tot alles gaar is. In deze variant worden zoete groenten gecombineerd met de hartige smaak van pesto. Weinig werk, veel smaak!
Ingrediënten
- 400 gr pastinaak
- 1 ui
- 250 gr gekookte bieten
- 500 gr gnocchi
- 4 el vegan pesto, evt. zelfgemaakt
- 4 el olijfolie extra vierge
- twee handjes rucola (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd de pastinaken, ui en bieten in hapklare stukken. Voeg deze met de gnocchi, pesto en olijfolie toe aan een kom en meng alles zodat de groenten en gnocchi glanzen.
Spreid de groenten en gnocchi in een enkele laag uit over één grote of twee kleinere bakplaten. Zet de bakplaten 30 minuten in de oven. Wissel ze na 15 minuten van plaats (boven en onder) en draai ze eventueel 180 graden. Controleer of de pastinaak zacht is door er met een vork in te prikken. Is deze te hard, zet de bakplaten dan nog 5 minuten in de oven.
Breng de traybake op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten en gnocchi over diepe borden en garneer optioneel met rucola.
Tip: Je kunt dit gerecht ook koud serveren, bijvoorbeeld bij een potluck of als luxe meeneemlunch.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Aardappelgerecht
- Seizoen:
- Lente, Herfst
- Gelegenheid:
- Potluck
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk