Pastaschotel met knolselderij, broccoli en vegan zalm
Een heerlijke, warme pastaschotel om uit een kommetje te eten tijdens koude dagen. De zachte smaak van knolselderij maakt het gerecht onverwacht romig.
Ingrediënten
- 300 gr pasta
- 300 gr knolselderij
- 200 gr vegan zalmfilet (2 stuks)
- 200 gr broccoli
- 200 ml plantaardige room
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
- bakje verse dille (15 gr)
- 2 tl vegan groene pesto
- Geraspte vegan kaas om te bestrooien
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd de knolselderij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Spreid ze uit over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwamde oven.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (ongeveer 8 minuten).
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Laat deze de laatste 5 minuten meekoken.
Trek de vegan zalm uit elkaar met twee vorken en bak de zalmstukjes in een koekenpan tot ze lichtbruin worden.
Snijd de dille inclusief de steeltjes fijn. Houd een beetje achter om te garneren.
Giet de pasta en broccoli af en giet de inhoud van de pan over in een ovenschaal. Voeg daar de zalm, knolselderij, dille, pesto en plantaardige kookroom aan toe. Meng alles door elkaar en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de schaal 15 minuten in de oven.
Serveer de pastaschotel in diepe borden of kommen. Garneer met de overgebleven dille.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- —