Pastinaak-courgettesoep
Deze soep is een heerlijke mix van makkelijk te maken, vol met groenten en toch net een beetje anders dan anders.
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 prei
- optioneel: 1 gele of rode biet (gele biet is iets zoeter)
- 1 appel
- 3 aardappels
- 3 pastinaken
- 1 grote courgette
- 1,5 l water
- 3 groentebouillonblokjes
- 2 el edelgistvlokken
- 2 el pindakaas
- handje verse peterselie
- 0,5 citroen
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de aardappels, pastinaken en appel en snijd alle groenten en de appel in blokjes.
Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de ui en prei circa 8 minuten tot deze lichtbruin kleuren. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak deze circa 5 minuten tot een groot deel van het vocht verdampt is. Voeg de pastinaak, appel en aardappel en eventueel de biet toe en bak deze nog zo’n 10 minuten mee.
Voeg de helft van het water en de bouillonblokjes toe en roer het geheel door. Als de soep kookt, voeg je de rest van het water toe en roer je de edelgistvlokken en pindakaas erdoorheen.
Laat het geheel zachtjes koken gedurende 20 minuten. Pureer dan met een staafmixer.
Hak de peterselie fijn en pers de halve citroen uit. Voeg de helft van de peterselie en het citroensap toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Roer het geheel even door en het is klaar om op te dienen. Garneer met de overgebleven peterselie.
Tip: Voeg 1 flinke tl paprikapoeder toe voor wat meer pit.