Vruchtenyoghurttaart

Voor deze taart heb je slechts 5 ingrediënten nodig en een springvorm met een diameter van circa 16-18 cm. En wat geduld, want hij moet een nachtje in de koelkast opstijven. Makkelijk en lekker zomers!

Vruchtenyoghurttaart

Ingrediënten

Voor de bodem:

Voor de vulling:

Voor de topping (optioneel):

Bereiding

Bekleed de bodem van een springvorm van circa 16-18 cm met bakpapier en vet de randen in.

Verkruimel de koekjes in een food processor of door ze in een theedoek te vouwen en erop te slaan met een deegroller. Doe de koekkruimels in een kom. Houd 2 el koekkruimels apart en dek ze af.

Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Stort de koekkruimels in de springvorm en druk ze stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm 10 minuten in de vriezer.

Schep de vruchtenyoghurt in de (afgewassen) kom. Verhit het water met de agar agar in een steelpan en roer tot de agar agar is opgelost. Voeg dit mengsel toe aan de yoghurt en roer het goed door.

Haal de springvorm met de koekbodem uit de vriezer. Verdeel de yoghurtvulling gelijkmatig over de bodem. Laat de vruchtenyoghurttaart een nacht (minimaal 8 uur) in de koelkast stevig worden.

Voordat je de taart serveert, kun je deze versieren met fruit en de 2 el koekkruimels die je eerder apart hield.

Tip: Heb je in de koude maanden heimwee naar de zomer? Maak dan deze taart en kies bij de topping voor fruit uit de diepvries of uit blik.