Ketjaptempeh met snijbonen en rijst
Dit gerecht is heel geschikt om doordeweeks te maken. Het aantal ingrediënten is beperkt én het staat snel op tafel.
Ingrediënten
- 150 gr pandanrijst
- 500 gr snijbonen
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 4 el ketjap
- 300 gr tempeh
- 2 handjes cranberry’s of rozijnen (optioneel)
- olie om in te bakken
Bereiding
Kook de rijst in een ruime hoeveelheid water (circa 10 minuten).
Snijd de snijbonen in stukken van ongeveer 2 centimeter en kook deze 6 minuten mee met de rijst. Giet dan alles af in een vergiet.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tempeh in blokjes.
Bak de ui 3 minuten in wat olie en voeg dan de knoflook en tempeh toe. Bak 5 minuten. Roer de ketjap erdoor en bak nog 2 minuten, zodat de ketjap een beetje karamelliseert.
Serveer de rijst en snijbonen met het tempehmengsel. Je kunt het gerecht eventueel garneren met een handje rozijnen of cranberry’s.
Tip 1: Voor een variatie in groenten kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld sperziebonen, doperwten of iets anders dat je nog in de groentelade hebt liggen.
Tip 2: voor een spicy variant kun je een rode peper in dunne ringetjes snijden en het rijst-bonenmengsel daarmee garneren.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Aziatisch
- Type:
- Rijstgerecht
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk