Feestelijke miniplaattaartjes

Deze borrelhapjes zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook een smaaksensatie! Kies je favoriet of maak beide soorten om je gasten een keuze te geven.

Feestelijke miniplaattaartjes

Ingrediënten

Voor de plaattaart met sperziebonen (4 stuks):

Voor de plaattaart met pastinaak (4 stuks):

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de pastinaak in plakjes van ongeveer 3 mm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de boven- en onderkant van de sperziebonen eraf. Hele lange sperziebonen kun je halveren.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Smeer op elk plakje bladerdeeg 1 eetlepel hummus. Beleg ze vervolgens met de groenten. Als je wilt, kun je er kleine kunstwerkjes van maken! Bestrooi ze vervolgens met verse kruiden en voeg naar wens zout en peper toe.

Bak de plaattaartjes ongeveer 20 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn en het bladerdeeg goudbruin.

Tip: Als je rode ui over hebt, kun je deze aan de sperziebonenvariant toevoegen.