Plaattaart met asperge en broccoli
Asperges worden vaak gegeten met ham, ei en botersaus, maar veel lekkerder, diervriendelijker en feestelijker zijn ze als topping op deze plaattaart!
Ingrediënten
- 1 rol vers deeg voor pizza, hartige taart of flammkuchen
- 200 gram hummus met een smaak naar keuze (bijv. biet, harissa, of geroosterde paprika)
- 1 broccoli
- 500 gram witte asperges (eventueel uit een pot)
- 2 handjes veldsla of rucola
Bereiding
Voorbereiding: 5 minuten - bereidingstijd: 25 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de asperges en snijd ze in grove stukken. Was de broccoli, snijd de bloem in roosjes en de stronk in blokjes.
Stoom de asperges 8-10 minuten en de broccoli 4-6 minuten. Eventueel kun je beide koken tot ze beetgaar zijn in plaats van ze te stomen. Laat de groenten goed uitlekken.
Leg het pizzadeeg op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de hummus en verdeel de groenten erover.
Bak de plaattaart in 15 minuten gaar. Verdeel de veldsla en/of rucola vlak voor het serveren over de plaattaart.
Variatie: Smeer de asperges in met wat plantaardige boter met salie.
Tip: Geen fan van asperges of zijn ze niet in het seizoen? Artisjok, prei, wortel of pastinaak zijn ook erg lekker op deze plaattaart.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente
- Gelegenheid:
- Potluck
- Smaak:
- —
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —