Scones met rozijnen
Klassieke scones, maar dan vegan! Perfect in combinatie met een toefje plantaardige room en een dampende kop thee bij het paasontbijt of de zondagse brunch.
Ingrediënten
Voor 12 stuks:
- 100 gr margarine op kamertemperatuur
- 75 gr witte basterdsuiker
- 2 gr zout
- 225 ml plantaardige melk naar keuze (bv sojamelk)
- 500 gr tarwebloem
- 22 gr bakpoeder
- 1 el custardpoeder
- 1 el keukenstroop
- 250 gr rozijnen
Om te serveren:
- sojayoghurt met bosvruchtensmaak
- vruchtenjam naar keuze
Bereiding
(30 minuten voorbereiding - 30 minuten rust)
Verwarm de oven op 225 graden C. Laat de rozijnen 10 minuten in heet water wellen en laat ze dan uitlekken op een zeef.
Meng de margarine met de suiker, de zout, de basterdsuiker. Rasp met een fijne rasp het geel van de citroen en doe dit bij het mengsel. Meng zo goed mogelijk de melk bij de margarinemix. Dit zal niet goed samen gaan maar dat is niet erg.
Meng de bloem, de custard en de bakpoeder met elkaar en doe dit bij de mix. Meng alles en kneed dit kort tot een deeg. Meng de rozijnen erdoor.
Verdeel het deeg in stukken van 100 gram, Maak met bebloemde handen de deegstukjes tot balletjes en druk deze licht aan op een bakplaat tot ze ongeveer 2cm hoog zijn. Laat de het geheel zo ongeveer 30 minuten rusten.
Mix 2 eetlepels plantaardige melk met een eetlepel keukenstroop en smeer hiermee de deegplakken in. Bak de scones af in 9 minuten. Serveer ze met bosvruchtenyoghurt en jam.
Tip: Vers zijn ze het lekkerst, maar de scones zijn eventueel 7 dagen houdbaar in een afgesloten bak.
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch
- Keuken:
- —
- Type:
- —
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- High Tea, Pasen
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Uitdaging
- Labels:
- Supermarktvriendelijk