Arabische stoof

Een heerlijk gerecht voor de wat koudere dagen. Deze stoof met Ras el hanout kruiden is snel klaar en erg gezond en voedzaam.

Arabische stoof

Ingrediënten

Bereiding

Doe de gele splitlinzen in 0,7 liter kokend water samen met 1,5 theelepels Ras el Hanout kruiden en 1,5 tl. zout.

Snijd vervolgens de aubergines en de geschilde zoete aardappelen in kleine stukjes. Voeg deze bij de gele splitlinzen. Roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat goed doorkoken. Voeg na een kwartier het blikje tomatenstukjes toe. Breng het geheel weer aan de kook, de splitlinzen moeten helemaal stuk koken en de groente moet goed zacht koken. Voeg op het laatst de kokosmelk en de rozijnen toe. Laat het geheel nog even goed doorkoken.

Bereid de couscous volgens de verpakking.

Serveer de stoof met de couscous en garneer met wat amandelschaafsel.