Arabische stoof
Een heerlijk gerecht voor de wat koudere dagen. Deze stoof met Ras el hanout kruiden is snel klaar en erg gezond en voedzaam.
Ingrediënten
- 250 gram oranje of gele splitlinzen
- 1.5 theelepel Ras el Hanout kruiden
- 2 aubergines
- 400 gram zoete aardappel
- 400 gram blokjes tomaat (pakje of blikje)
- 400 ml kokosmelk
- 100 gram rozijnen
- 250 gram couscous
- Amandelschaafsel voor de garnering
Bereiding
Doe de gele splitlinzen in 0,7 liter kokend water samen met 1,5 theelepels Ras el Hanout kruiden en 1,5 tl. zout.
Snijd vervolgens de aubergines en de geschilde zoete aardappelen in kleine stukjes. Voeg deze bij de gele splitlinzen. Roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat goed doorkoken. Voeg na een kwartier het blikje tomatenstukjes toe. Breng het geheel weer aan de kook, de splitlinzen moeten helemaal stuk koken en de groente moet goed zacht koken. Voeg op het laatst de kokosmelk en de rozijnen toe. Laat het geheel nog even goed doorkoken.
Bereid de couscous volgens de verpakking.
Serveer de stoof met de couscous en garneer met wat amandelschaafsel.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Mediterraan, Grieks, Centraal- / Oost-Europees
- Type:
- Stoofpot
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Kruidig, Zoet, Hartig
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk