Havermoutkoekjes
Deze havermoutkoekjes zijn snel gemaakt en je kunt er veel mee variëren. Misschien worden het wel je favoriete koekjes!
voor ca. 12 flinke koekjes.
Ingrediënten
- 175 gr. havermout of harde havervlokken (eventueel gecertificeerd glutenvrije havermout)
- 25 gr. meel: bijvoorbeeld kikkererwten-, boekweit-, amandel- of tarwemeel, gezeefd
- 75 gr. rozijnen of kleingesneden abrikozen, dadels of ander gedroogd fruit, 15 min. geweld in warm water
- 75 gr. gehakte hazelnoten
- ¼ tl. zout
- 1 tl. kaneel
- 4 eetlepels agavesiroop
- 2 appels, geschild, van klokhuis ontdaan en geraspt
- 50 gr. margarine of geurige kokosolie, op kamertemperatuur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed dooreen. Neem dan steeds een opgehoopte eetlepel van het mengsel, vorm dit tot een balletje en druk dit plat op de bakplaat. Leg zo de bakplaat vol.
Bak in de oven gedurende zo'n 20 minuten, of totdat de koekjes wat bruin beginnen te zien aan de randjes. Laat ze afkoelen en smullen maar!
Tip: varieer met het gedroogd fruit en de noten, voeg eens wat geraspte citroenschil toe, of meng er 2 eetlepels cacao of 75 gram gehakte chocolade doorheen in plaats van het gedroogde fruit. Ook het meel kan iedere soort meel zijn. Gebruik geen tarwe als je wilt dat de koekjes glutenvrij zijn.
- Menugang:
- Brunch, Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Hollands, Fusion
- Type:
- Koek, Cake & Crumble, Dessert
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Pasen, High Tea
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Sojavrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk