Gevulde paprika’s in tomatensaus

Deze goed gevulde paprika's zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook nog eens superlekker. Eet ze met je favoriete peulvrucht voor een complete maaltijd.

Gevulde paprika’s in tomatensaus

Ingrediënten

Voor de paprika’s

Voor de saus:

Bereiding

Kook de risotto rijst 10 minuten in 400 ml water. Al het water is dan weg, laat de rijst nog even staan.

Maak de champignons, ui en knoflook schoon en doe ze in een hakmolentje. Maal dit tot een fijne compacte vulling. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin het champignon mengsel, voeg de ras el hanout, komijn, paprikapoeder toe en bak het mengsel ongeveer 10 minuten. Voeg dan de risottorijst toe en haal de pan van je warmtebron.

De saus maak je in een grote pan, de 4 paprika’s moeten hier in zijn geheel in kunnen!

Snijd de ui, knoflook, tomaten, gedroogde abrikozen en gember klein. Verhit wat olie in de pan en voeg alles toe. Bak even aan. Voeg daarna het pakje tomatenblokjes, de koriander, zout en peper toe. Voeg ook nog 400 ml water toe.

Ontdoe de paprika van zijn stengel door deze er met een scherp mesje uit te snijden. Je hebt nu een hele paprika met bovenop een rondje eruit. Schraap met een theelepeltje de zaadlijsten van de paprika’s eruit. Vul de paprika’s met het champignon risotto mengsel. Dit gaat het makkelijkste met een theelepel, zodat je de vulling goed naar beneden kunt duwen.

Roer nog even goed in de pan met saus. Als deze goed kookt zet je voorzichtig de 4 gevulde paprika’s in de pan met de tomatensaus. Als het goed is staan de paprika’s nu bijna helemaal in de saus (zo niet voeg dan nog wat extra water toe). Laat de paprika’s 45 minuten koken in de saus. Schep af en toe wat saus over de paprika’s.

Serveer de paprika’s in een diep bord, zodat de paprika mooi in de saus staat.