Chiapudding met warme appel en kaneel
Chiapudding is makkelijk en snel voor te bereiden voor meerdere dagen. Even een nachtje (of langer) in de koelkast laten staan en je bent klaar! Deze variant is door de warme appel en kaneel heel geschikt voor de koudere dagen.
Ingrediënten
- 160 milliliter kokosmelk light uit blik
- 30 gram chiazaad
- Theelepel vanille extract
- Halve eetlepel ahornsiroop
Appeltopping:
- 2 kleine appeltjes of 1 grote appel
- Halve eetlepel kaneel
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 2 eetlepels water
Bereiding
Meng de kokosmelk, chiazaad, vanille extract en ahornsiroop goed door elkaar en verdeel over 2 glaasjes of kommetjes. Laat dit in de koelkast opstijven voor 1 nacht.
Voor het serveren schil je de appel, verwijder je het klokhuis en snijd je de appel in blokjes.
Doe de appel samen met de ahornsiroop, kaneel en water in een steelpannetje en stoof dit binnen een paar minuten tot de appel zacht is.
Lepel de warme appel op de chiapudding en serveer direct.
- Menugang:
- Ontbijt, Tussendoor
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- —
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk