Stoofperen met chocolade
Dit is een recept voor een feestelijk en simpel toetje. Terwijl de stoofperen koken vult de zoete geur je hele huis en brengt het in een knusse wintersfeer. De fijngehakte chocolade smelt vanzelf op de warme peren.
-
Menugang:
Dessert
-
30-60 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 1 kg stoofperen
- 1 kaneelstokje
- 100 gr vegan pure chocolade - eventueel met noten
- 4 el geroosterde amandelen
Bereiding
Schil de stoofperen en snijd ze in kwarten. Verwijder de klokhuizen en zet de kwarten in een pan met een bodem water met het kaneelstokje. Breng aan de kook en laat een minuut of 30 koken, of tot de peren zacht zijn.
Snijd ondertusen de chocolade in kleine brokjes.
Schep de peertjes met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over vier schaaltjes. Strooi de chocolade erover. Zet er eventueel kort een schoteltje op om de chocolade te laten smelten. Bestrooi met geroosterde amandelen en serveer.
Tip: Lekker met een bol vegan vanilleijs!