Linzenkaviaar met Hiziki

Zo vissig heb je nog nooit vegan gegeten!
Als je zin hebt om eens wat met zeewier te gaan koken, maar niet weet hoe te beginnen, dan is dit recept iets voor jou. Een heerlijke spread voor cracker of boterham met linzen en hiziki. Gedroogde hiziki vind je in de natuurwinkel en misschien in de toko.
Als je lijnzaadolie in huis hebt, gebruik die dan voor de smeuïgheid. Dit heeft namelijk een enigszins vissige smaak. Maar fruit de knoflook in olijfolie; lijnzaadolie mag niet verhit worden.

Linzenkaviaar met Hiziki

Ingrediënten

Bereiding

Was de hiziki en laat 10 minuten weken in koud water. Giet het af als het mals geworden is.

Fruit de knoflook in het scheutje olijfolie in een pannetje. Draai dan het vuur uit, voeg alle andere ingrediënten toe en roer dooreen. Proef of er nog zout bij moet (als je de zoute ume-azijn hebt gebruikt, waarschijnlijk niet) of peper dan wel azijn. En smeren maar! Bijvoorbeeld op een cracker boterham of rijstwafel. Bewaar het mengsel in een schone jampot in de koelkast.

 

Tip: Met wat verse dille maak je dit recept helemaal af!

Tip 2: Laat de hiziki niet verpieteren in je voorraadkast! Gebruik ‘m bijvoorbeeld ook eens in een salade, of in een tomatensaus in plaats van olijven.