Satésaus/Pindasaus
Het kan bijna niet ontbreken in de keuken, pindasaus! En met dit recept maak je heel makkelijk je eigen vegan versie.
Ingrediënten
- Een scheutje olie (bijvoorbeeld arachide)
- 1 sjalot
- Een stukje gember ter grootte van een vingertop
- 1 teen knoflook
- 40 g santen (creamed coconut; of 2 el kokosroom)
- 200 g 100% pindakaas
- 2 el ketjap manis
- ½ tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
- 1 tl sambal (of meer naar smaak)
- Een half kopje warm water
- Een snufje zout (naar smaak)
Bereiding
Verhit de olie in een sauspannetje. Snijd de sjalot zeer fijn en bak deze glazig. Schil vervolgens de gember en de teen knoflook en rasp beide boven de pan. Bak eventjes mee en voeg dan de santen toe. Voeg daarna de pindakaas, ketjap, koriander, sambal en het water toe en roer goed door. Maak de saus naar wens dikker of dunner door water toe te voegen of door al roerend de saus iets in te laten dikken. Verwarm het geheel 1-2 minuten, tot de saus goed heet is. Voeg zout naar smaak toe, roer nog even door en serveer.
Tip: Houd je echt van pittig, voeg dan ook nog een gesneden pepertje toe samen met de gember en knoflook.
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Aziatisch
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Hartig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk