Satésaus
Satésaus kan bijna niet ontbreken bij een Indonesische rijsttafel. En met dit recept maak je heel makkelijk je eigen vegan versie.
-
Menugang:
-
-
< 15 minuten
-
5-6 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 cm gember
- 1 teen knoflook
- 40 gr santen (creamed coconut; of 2 el kokosroom)
- 200 gr 100% pindakaas
- 2 el ketjap manis
- ½ tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
- 1 tl sambal (of meer naar smaak)
Bereiding
Verhit de olie in een sauspannetje. Snijd de sjalot zeer fijn en bak deze glazig. Schil vervolgens de gember en de teen knoflook en rasp beide boven de pan. Bak eventjes mee en voeg dan de santen toe. Voeg daarna de pindakaas, ketjap, korianderzaad, sambal en 50 ml water toe en roer goed door.
Maak de saus naar wens dikker of dunner door water toe te voegen of door al roerend de saus iets in te laten dikken. Verwarm het geheel 1-2 minuten, tot de saus goed heet is. Voeg zout naar smaak toe, roer nog even door en serveer.
Tip: Houd je echt van pittig, voeg dan een gesneden pepertje toe samen met de gember en knoflook.