Vegan filet americain
Deze plantaardige filet americain van Daniëlle Rozeboom's blog plantaardigheidjes is heerlijk op brood of toastjes
Ingrediënten
- 6 rijstwafels
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 x de hoeveelheid water die past in het lege blikje tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl normale of zoete paprikapoeder
- mespuntje nootmuskaat
- mespuntje foelie
- 1½-2 el gekochte of zelfgemaakte veganaise
- 1 el sojasaus
- scheutje vegan worcestersaus
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Voor een vegan filet americain, verkruimel de rijstwafels in een schaal. Meng alle overige ingrediënten erdoor. Proef en pas de kruiden eventueel aan naar je eigen smaak. Vind je het niet smeuïg genoeg dan kun je het aanpassen met of meer water of meer
veganaise.
Tip: Het is lekker om de kruiden een paar uur in te laten trekken, maar je kan de paté wel beter dezelfde dag opeten.
- Menugang:
- Ontbijt, Lunch, Tussendoor
- Keuken:
- Frans
- Type:
- Sauzen & Spreads, Broodbeleg & Sandwiches
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Borrel
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Raw, Pindavrij, Notenvrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk