Sambal Goreng Tempeh Kering (pittige tempeh reepjes)

Dit traditionele Indonesische gerecht is zeer pittig (!), maar ook zoet. De gebakken reepjes tempeh zijn zowel warm als koud een lekker bijgerecht of snackje.

Sambal Goreng Tempeh Kering (pittige tempeh reepjes)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de tempeh in dunne reepjes. Hak de knoflook en de pepers fijn in de keukenmachine. Verhit een scheut olie in een wok en bak de tempeh (eventueel in meerdere batches) goudbruin. Laat de reepjes vervolgens uitlekken in een vergiet bedekt met keukenpapier.

Verhit opnieuw een scheut olie in de wok en fruit hierin het mengsel van de pepers en knoflook. Voeg vervolgens de asem, daun salam bladeren, gula jawa, zout, laos en miso toe aan de wok.  Bak dit op laag vuur tot de gula jawa gesmolten is en het geheel een kleverig mengsel geworden is. Mocht het niet vloeibaar genoeg zijn, voeg dan een klein beetje water toe. Haal dan de daun salam en verse laos eruit. Voeg vervolgens de tempeh en de gebakken uitjes toe en serveer.

Lekker met rijst en groenten (zoals gestoomde boontjes) of bij een rijsttafel!

Tip: Je kunt de laos vervangen door 2 tl laospoeder. De daun salam kun je eventueel vervangen door laurierblad.
Deel dit recept