Groene Salade
Een verrassend lekkere salade, die ook nog eens voedzaam en gezond is!
Ingrediënten
- vier handjes verse (baby-)bladspinazie, ca 100 g
- 1 kopje witte bonen
- 1 avocado, in reepjes
- 1 broccoli, in roosjes
- 100 gram peulen
- 1 rode peper
- 1 el (rauwe) cacaopoeder
- 3 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- peper en zout
Bereiding
Was de (baby-)spinazie en zet een bak ijswater klaar. Snijd de broccoli in roosjes en haal de draden van de peultjes. Stoom beiden in 5-6 minuten gaar. Doop de groenten vervolgens in het ijswater, zodat ze lekker knapperig blijven. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet, snijd de avocado in reepjes en snijd de rode peper in ringen (je kan de peper schuin snijden voor grotere ringen als je dat lekker vindt). Meng voor de dressing de olijfolie in een kommetje met de appelazijn, peper en zout.
Pak twee grote borden. Leg op ieder bord twee handjes spinazie. Verdeel de broccoliroosjes, peulen, avocado en witte bonen over de borden. Garneer met de ringen rode peper en de dressing. Zeef tot slot een klein beetje cacaopoeder over de salade.
Twist
Eet je dit als hoofdgerecht, maak de maaltijd dan compleet door wat gekookte pasta, couscous of aardappeltjes toe te voegen.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Bonengerecht, Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Potluck
- Smaak:
- Hartig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Glutenvrij, Notenvrij, Koolhydraatarm, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk