Chiapudding
Chiazaad is onderhand al een klassieker onder de gezonde voedingswaren, maar toch is het ook nog bij veel mensen onbekend. Chiazaad heeft een neutrale smaak, waardoor het heel veelzijdig te gebruiken is in de keuken.
Dit recept bevat een basisrecept voor chiapudding en twee heerlijke variaties!
Ingrediënten
basis chiapudding:
- 310 ml light kokosmelk, of andere plantaardige melk naar keuze
- Een scheutje esdoornsiroop, of een zakje vanillesuiker (of andere zoetstof naar keuze)
- Klein snufje zout
- 60 gram chia zaad
Chocolade hazelnoot variatie:
- 250 ml hazelnootmelk
- 4 theelepels cacao
- 4 dadels
- Een handje hazelnoten
- 2 stukjes pure chocolade
Frisse matcha variatie:
- 8 eetlepels plantaardige yoghurt
- Rasp van een (biologische) limoen
- 4 theelepels matchapoeder
- Een handje frambozen
Bereiding
Meng de melk en het chiazaad goed door elkaar en zet dit voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Roer het wel in de tussentijd een paar keer door. Zo krijgt het een soort puddingachtige structuur. Voeg vervolgens smaakmakers naar keuze toe, of volg een van de onderstaande recepten:
Chocolade hazelnoot chia pudding
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie (schud regelmatig, en let er op dat ze niet aanbranden) en hak ze vervolgens grof. Snijd ook de dadels en de chocolade in stukjes en meng alles met de hazelnootmelk, cacao en chiapudding. Verdeel de pudding in porties en eet smakelijk!
Frisse matcha chia pudding
Meng de yoghurt, de limoenrasp en de matcha met de chiapudding, en roer de klontjes eruit. Verdeel in porties en verdeel de frambozen erover als topping.
- Menugang:
- Ontbijt, Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Dessert, Cereal
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet, Fris
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij, Raw, Pindavrij, Notenvrij, Koolhydraatarm, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —