Broodje auberginekaviaar
Met deze kaviaar hoef je niet meer aan visseneitjes te denken! Voor kelppoeder moet je even zoeken, maar het is een must als je vaker visvervangende recepten wilt bereiden. Kan je het niet vinden? Versnipper dan een norivel, die vind je gewoon bij de sushiproducten in de supermarkt. In de toko en biologische winkel vind je nog meer soorten zeewier, experimenteer er eens mee!
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el tomatenpuree
- Sap van 1 limoen
- ½ tl komijn
- ½ el kelppoeder (evt. 1 gesnipperd vel nori of ander zeewier)
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de aubergines en leg ze met het snijvlak op de bakplaat. Rooster ze in 40 minuten gaar en zacht. Laat ze even afkoelen en schep dan het vruchtvlees uit de schil. Snij het vruchtvlees fijn.
Snipper de ui. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui zo’n 3 tot 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg het vruchtvlees van de aubergines toe. Schep regelmatig om, gedurende zo’n 10 minuten.
Voeg tomatenpuree, limoensap, komijn en kelppoeder toe. Laat de smaken nog een paar minuten intrekken.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Vlees-/Vis-vervanger, Broodbeleg & Sandwiches
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Notenvrij, Glutenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk