Speculaashavermout
Je had het misschien niet gedacht maar… veel speculaasjes zijn vegan! Vooral die van de goedkope merken. Die gebruiken namelijk geen roomboter. Allemaal heel geschikt voor deze heerlijke speculaashavermout!
Ingrediënten
- 250 milliliter amandelmelk
- 50 gram havermout
- 1 theelepel speculaaskruiden
- ½ theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel agavesiroop, optioneel
- 3 speculaasjes
Bereiding
Breng de amandelmelk aan de kook in een pannetje en voeg de havermout toe. Roer de speculaaskruiden erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de vanille erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met agavesiroop. Verkruimel de speculaasjes erboven en serveer meteen.
Tip: Extra lekker met gehakte amandelen erdoor.
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk