Lavacake in 2 Minuten
Heb je soms nog last van een hongergevoel na het avondeten? Of heb je zin in een heerlijk tussendoortje? Probeer dan eens deze heerlijke 'guilty pleasure' snack. Ook lekker na een lange werkdag en ontzettend makkelijk wanneer je lui bent. Toch liever iets gezonds? Probeer dan de gezondere en glutenvrije tweede versie. Eet smakelijk!
Ingrediënten
versie 1:
- 50 gram bloem
- 1 mespuntje baking soda
- 2 eetlepels (20 gram) cacaopoeder
- 3 eetlepels esdoornsiroop (of ander zoetmiddel naar keuze)
- 1 eetlepel vloeibare olie
- 60 milliliter plantaardige melk (of water)
- (optioneel) 1 theelepel vanille extract)
- 30 gram chocolade
versie 2:
- 50 gram (glutenvrij) havermeel
- 1 mespuntje baking soda
- 2 eetlepels (20 gram) rauwe cacaopoeder
- 2 eetlepels zoetmiddel of ½ geprakte banaan
- 60 milliliter plantaardige melk (of water)
- (optioneel) 1 theelepel vanille extract
- 30 gram pure chocolade
Bereiding
Roer alle ingrediënten voor één versie, behalve de chocolade, door elkaar in een kleine kom. Schep de helft van het mengsel in een grote mok en plaats hierop in het midden de stukjes chocolade. Schep de rest van het mengsel hier overheen.
Plaats de mok 2 minuten in de magnetron op 800 watt.
Tip: Ben je gek op
pindakaas? Vervang de 30 gram chocolade door 10 gram chocolade en een flinke eetlepel (gezouten) pindakaas. Het resultaat is een nog veel smeuïger cakeje met heerlijke gesmolten chocoladepindakaas erin.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Dessert, Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- High Tea
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —