Tagliatelle met champignonroomsaus
Deze heerlijk romige pasta is het ultieme comfortfood. Maak je eigen roomsaus van geroosterde walnoten en plantaardige room! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor soja- of haverroom, die laatste vind je bij de biologische winkel. Vul de maaltijd eventueel aan met groene groenten naar keuze (bijvoorbeeld broccoli, prei of erwtjes) of serveer naast de maaltijd een verse salade met groene bladgroenten.
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 100 gr walnoten
- 200 ml rijstmelkroom of andere vegan room
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el vloeibare plantaardige margarine
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr champignons
- 2 tl tijm
- 30 gr verse peterselie
- 1 pak diepvriesspinazie (450 gram)
- 300 gr tagliatelle
Bereiding
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Doe ¾ van de noten in de keukenmachine en pureer samen met de rijstroom tot een egale massa.
Snijd de ui fijn en champignons in plakjes. Verhit de olijfolie en margarine in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de champignons met de tijm toe. Zet het vuur wat hoger en bak 3 minuten tot de champignons vocht beginnen te verliezen. Voeg de diepvriesspinazie toe, zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om de spinazie te ontdooien. Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de peterselie fijn. Voeg de walnootroom toe aan de champignons met de peterselie en laat nog 3 minuten zachtjes sudderen.
Serveer de tagliatelle met de roomsaus en garneer met de achtergehouden walnoten en eventueel nog wat verse peterselie.
Tip: varieer eens met de noten: vervang de walnoten door bijvoorbeeld amandelen of cashewnoten.