Appeltaart-havermout
Voor deze bijzondere variant op havermout wil je op een druilerige ochtend vast wel je bed uit komen! Je kunt hem zowel koud als warm eten, maar warm is in het najaar wel het lekkerst natuurlijk.
Ingrediënten
- 35 gram (glutenvrije) havermout
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gemalen gember
- 250 milliliter amandelmelk
- 1 appel, geschild en in blokjes
- 1 eetlepel agavesiroop
- 100 gram appelmoes
- ½ theelepel vanille extract (of aroma)
- 1 theelepel citroensap (vers of uit een flesje)
- Handje gebroken walnoten
Bereiding
Roer de havermout, kaneel, gember, amandelmelk, appel,
agave en appelmoes in een steelpan door elkaar en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer daarna de vanille en het citroensap erdoor. Doe de havermout in een kom en bestrooi met de walnoten.
Tip: Kook wat rozijnen mee of voeg wat kardemom citroenrasp toe voor nog meer smaak!
- Menugang:
- Ontbijt, Lunch
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk