Salade van gegrilde aubergine
Deze feestelijke salade is een heerlijk bijgerecht voor bij een speciaal diner!
-
Menugang:
Voorgerecht | Bijgerecht
-
30-60 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 takjes munt
- 100 ml sojayoghurt
- 1 el citroensap
- 75 gr veldsla of rucola
- Granaatappelpitjes van een halve granaatappel
- 4 verse vijgen
- 25 gr amandelschaafsel
Bereiding
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 0,5 centimeter en bestrooi ze met zout. Laat 15-20 minuten in een vergiet staan en dep dan droog met keukenpapier. Verhit een grillpan of de gril in de oven tot deze goed heet is. Kwast de plakken even in met olijfolie en gril ze mooi bruin aan beide kanten. Laat even afkoelen.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd of knip fijn. Snijd de vijgen in parten. Meng met de yoghurt, het citroensap en de peper tot een dressing.
Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan (let op dat het niet aanbrandt!).
Snijd de aubergines in reepjes. Verdeel er de sla, granaatappelpitjes en vijgen over. Giet er dan de dressing overheen en strooi het amandelschaafsel eroverheen.