Sweet and Smokey Lentils

Dit lekkere en voedzame linzengerecht van Mitu's Meatless Food is comfort food pur sang, vanaf de eerste hap. En het is nog gezond ook!

Sweet and Smokey Lentils

Ingrediënten

Bereiding

Was de peulvruchten goed. Doe ze in een pan en vul deze met water tot de linzen net onder staan. Kook de linzen ongeveer 5 minuten.

Pureer de tomaten in een blender of foodprocessor met een teentje knoflook, en een snufje peper en zout. Meng in een kommetje de ketjap, gerookte paprikapoeder en 1 uitgeperste teen knoflook.

Voeg dan de tomatenpuree toe aan de linzen in de pan. Roer door elkaar, voeg naar smaak nog extra peper en zout toe en laat nog eens 5 minuten koken op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten het ketjapmengsel, de uien en de rest van de knoflookteentjes toe – die laatste zijn in dunne plakjes het lekkerst. Voeg ook nog een stukje peper (naar keuze) toe.

Kook het geheel in 25-30 minuten gaar op middelhoog vuur; roer regelmatig even om. Voeg in de laatste paar minuten de tomatenpartjes toe. Kruid eventueel nog bij met kruiden en specerijen naar keuze.

 

Tip: Serveer met rijst, bulgur of een frisse salade!