Sweet and Smokey Lentils
Dit lekkere en voedzame linzengerecht van Mitu's Meatless Food is comfort food pur sang, vanaf de eerste hap. En het is nog gezond ook!
Ingrediënten
- 150 Gram rode linzen
- 4 (Biologische) trostomaten
- 1 Tomaat in partjes gesneden
- 5 Teentjes knoflook
- 1 Grote ui, grof gesnipperd
- 2 Eetlepels ketjap
- 1 Volle eetlepel gerookte paprikapoeder
- Een Pepertje (een rawitpeper of klein stukje Madam Jeanette in stukjes)
- Zout
Bereiding
Was de peulvruchten goed. Doe ze in een pan en vul deze met water tot de linzen net onder staan. Kook de linzen ongeveer 5 minuten.
Pureer de tomaten in een blender of foodprocessor met een teentje knoflook, en een snufje peper en zout. Meng in een kommetje de ketjap, gerookte paprikapoeder en 1 uitgeperste teen knoflook.
Voeg dan de tomatenpuree toe aan de linzen in de pan. Roer door elkaar, voeg naar smaak nog extra peper en zout toe en laat nog eens 5 minuten koken op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten het ketjapmengsel, de uien en de rest van de knoflookteentjes toe – die laatste zijn in dunne plakjes het lekkerst. Voeg ook nog een stukje peper (naar keuze) toe.
Kook het geheel in 25-30 minuten gaar op middelhoog vuur; roer regelmatig even om. Voeg in de laatste paar minuten de tomatenpartjes toe. Kruid eventueel nog bij met kruiden en specerijen naar keuze.
Tip: Serveer met rijst, bulgur of een frisse salade!
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion, Mediterraan
- Type:
- Stoofpot
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Koningsdag
- Smaak:
- Pittig, Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Vrij van geraffineerde suikers, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk