Sweet and smokey linzen
Dit lekkere en voedzame linzengerecht van Mitu's Meatless Food is comfort food pur sang vanaf de eerste hap. En het is nog gezond ook!
Ingrediënten
- 150 gr rode linzen
- 5 (biologische) trostomaten
- 5 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 2 el ketjap
- 1 volle el gerookte paprikapoeder
- 1 pepertje (een rawitpeper of klein stukje Madam Jeanette in stukjes)
Bereiding
Was de linzen goed. Doe ze in een pan en vul deze met water tot de linzen net onder staan. Kook de linzen ongeveer 5 minuten.
Pureer 4 van de 5 tomaten in een blender of foodprocessor met een teentje knoflook en een snufje peper en zout.
Meng in een kommetje de ketjap, gerookte paprikapoeder en 1 uitgeperste teen knoflook.
Voeg dan de tomatenpuree toe aan de linzen in de pan. Roer door elkaar, voeg naar smaak nog extra peper en zout toe en laat nog eens 5 minuten koken op middelhoog vuur. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Voeg na 5 minuten het ketjapmengsel, de uien en knoflook toe aan de linzen. Voeg ook nog een stukje peper (naar keuze) toe.
Kook het geheel in 25-30 minuten gaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Snijd de laatste tomaat in partjes en voeg deze toe aan de linzen.
Tip: Serveer met rijst, bulgur of een frisse salade.
- Menugang:
- Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion, Mediterraan
- Type:
- Stoofpot
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Koningsdag
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk