Rodelinzenstoofpot met artisjokharten en quinoa
Deze hartige stoofpot is rijk en vullend. De artisjok en het citroensap maken 'm fris!
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 275 gr quinoa
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl komijn
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 175 gr rode linzen
- 1 laurierblaadje
- 1 citroen
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 2 blikken artisjokharten (uitlekgewicht 240 gr)
- handje verse peterselie
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Verhit 1 el olie in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit, voeg komijn en koriander toe en bak enkele minuten mee. Voeg de linzen, het laurierblad en 250 ml water toe en breng aan de kook.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Pers de citroen uit. Voeg het citroensap, de tomatenblokjes en de artisjokharten toe aan de linzen. Breng voorzichtig aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken tot de linzen zacht zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verwijder het laurierblad en verdeel de stoofpot over vier borden. Garneer met verse peterselie. Serveer met quinoa.
Tip: Voor meer kleur op je bord kun je driekleurenquinoa gebruiken.