Monsterburgers
Deze variant op onze zwarte bonenburgers zijn ideaal voor Halloween. Leef je uit met groenten en creëer de griezeligste monsterburgers!
Ingrediënten
- 100 g rijst
- 1 blik zwarte bonen (à 265 gram uitlekgewicht)
- 1 klein blikje maïs (à 150 gram)
- 1 handje verse koriander
- 1 teen knoflook
- 50 g bloem
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 tl zout
- 1 el limoensap
- Olie om in te bakken
- 4 burger broodjes
- 2 handjes spinazie of andere bladgroente
- 2 tomaten
- 2 grote augurken
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het wat afkoelen. Laat de bonen en maïs uitlekken en snijd de
koriander grof. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer, totdat een fijn mengsel ontstaat.
Vorm van het mengsel 4 burgers in de vorm van een mannetje.
Verwarm een laagje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten, ongeveer 3-5 minuten per kant.
Beleg het broodje met de spinazie, tomaat, burger, augurken en olijven. Geef voor een echt Halloween gevoel de burger en
het broodje oogjes, en laat je creativiteit de vrije loop!
- Menugang:
- Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Burger
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- Halloween
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk