Wittebonenburgers met geroosterde paprika en tomaat
Deze burgers zijn zo gemaakt en laten zien dat een veggieburger maken helemaal niet moeilijk is! Dit recept is voor vier kleine burgers, voor grote eters zou je de ingrediënten kunnen verdubbelen.
Ingrediënten
- 250 gram gare witte bonen, afgegoten
- 30 gram bloem
- 1 eetlepel zoute sojasaus
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 2 rode puntpaprika’s, in dikke repen
- 2 grote romatomaten, in vieren
- 1 eetlepel olijfolie
- zout, peper
Bereiding
Voor de burgers: Doe de bonen, bloem, sojasaus en kruiden in een schaal en stamp met de pureestamper de bonen fijn. Kneed er een deeg van en verdeel dit in vieren. Vorm er vier burgers van en leg die minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Voor de groentetopping:
Verdeel de paprikarepen en tomaten over een ovenschaal en besprenkel met olie, zout en peper. Rooster in 30 minuten gaar.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers een paar minuten tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Draai ze dan om en bak de andere kant ook nog een paar minuten.
Serveer de burgers (bijvoorbeeld op een broodje) met de geroosterde groenten, sla en chilisaus.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Burger
- Seizoen:
- Lente, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk