Wittebonenburgers met geroosterde paprika en tomaat
Een veggieburger maken is helemaal niet moeilijk! Dit recept is voor vier kleine burgers. Serveer er een salade of aardappel(frietjes) bij.
-
Menugang:
Hoofdgerecht | Bijgerecht
-
30-60 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 250 gr witte bonen uit blik of pot
- 30 gr bloem
- 1 el sojasaus
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 grote romatomaten
- 4 blaadjes ijsbergsla
- 4 hamburgerbroodjes
Bereiding
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Doe de bonen, bloem, sojasaus en kruiden in een schaal en stamp met de pureestamper de bonen fijn. Kneed tot een deegbol en verdeel deze in vieren. Vorm er vier burgers van en leg ze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Snijd de paprika's in repen en de tomaten in plakken. Verdeel de paprikarepen en tomatenplakken over een ovenschaal en besprenkel met olie, zout en peper. Rooster ze in 30 minuten gaar.
Trek 4 blaadjes van de krop ijsbergsla los. Was ze en laat ze uitlekken.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers een paar minuten tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant ook goudbruin.
Serveer de burgers op een burgerbroodje met de geroosterde groenten, een blaadje sla en saus naar keuze.