Overnight oats met yoghurt en fruit
Dit frisse ontbijt of tussendoortje is een kwestie van door elkaar roeren en in de koelkast zetten. De volgende dag voeg je er wat fruit aan toe en klaar! Als je het in een afsluitbaar potje doet kan je het meenemen naar je werk of onderweg eten. Het is wel alleen glutenvrij wanneer je glutenvrije havermout gebruikt.
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 80 ml naturel sojayoghurt
- 80 ml plantaardige melk zoals amandel- of havermelk
- 1 theelepel chiazaad
- Eventueel 1 eetlepel agavesiroop, of meer naar smaak
- ½ cup fruit, bijvoorbeeld mango, bessen of banaan
- 2 eetlepels noten of zaden, zoals amandelen of hennepzaad
Bereiding
Roer de avond van te voren de havermout, yoghurt, melk, chiazaad en eventueel de agavesiroop door elkaar in een potje. Sluit dit af en zet het in de koelkast.
Serveer de volgende dag met fruit, noten en zaden naar keuze.
Tip: Ook lekker met kokossnippers.
- Menugang:
- Ontbijt, Tussendoor
- Keuken:
- Fusion, Brits / Amerikaans
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet, Romig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Raw, Pindavrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk