Chilibrownies
Deze brownies krijgen een pittige twist door de toevoeging van cayennepeper.
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 270 gr bloem
- 88 gr cacaopoeder
- 1 tl cayennepoeder
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 400 gr suiker
- 250 ml heet water
- 250 ml olie
- 1 tl vanille-extract
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃.
Meng de bloem, cacao, cayenne, zout en bakpoeder in mengkom. Los de suiker op in het hete water en roer het suikerwater vervolgens door de droge ingrediënten. Roer de olie en het vanille-extract goed door het beslag.
Giet het beslag in een bakvorm en bak zo’n 25 - 45 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de brownie wil hebben.
Tip: Houd je van hele smeuïge brownies, maar vind je dat lastig met het snijden? Verdeel het beslag dan over kleine individuele ovenvormen zodat je de brownie er per portie direct uit kan eten.