Appel-blauwebessencrumble
Teamlid Mirte ontwikkelde het recept voor deze zoetzure crumble op basis van een recept van F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans. Ze kunnen, waar mogelijk tussen soortgenoten, oud worden op een stuk land waar ze zoveel mogelijk los rond mogen lopen.
Ingrediënten
voor de vulling:
- 3 appels
- 175 gram (diepvries) blauwe bessen
- 50 gram gehakte walnoten
- 50 gram suiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 eetpel custardpoeder
voor de kruimels:
- 160 gram suiker
- 70 gram havermout
- 140 gram bloem
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 56 gram (zonnebloem)olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de blokjes appel met de blauwe bessen, walnoten, suiker, kaneel en custardpoeder. Meng de overige ingrediënten in een apart schaaltje met een vork tot kruimels.
Schep het fruit in een kleine ovenschaal, en strooi de kruimels er overheen. Bak zo’n 25 - 35 minuten tot de kruimels goudbruin zijn.
Tip: Je kan ook variëren door de vulling van één crumble recept te combineren met de kruimels van een ander recept.
- Menugang:
- Brunch, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Zoet, Zoetzuur
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk, Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk