Citroen-maanzaadcake
Teamlid Mirte ontwikkelde het recept voor deze heerlijk frisse cake voor F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans.
Ingrediënten
voor de cake:
- 1 citroen
- 250 gram bloem
- 20 gram maizena
- 16 gram bakpoeder
- 150 gram suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel maanzaad
- 100 milliliter zonnebloemolie
- 200 milliliter sojamelk
- 1 theelepel vanille extract
voor het glazuur:
- 75 gram poedersuiker
- 1,5 eetlepels sojamelk
- 1 theelepel vanille extract
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃ en vet een kleine cakevorm in.
Rasp en pers de citroen in een maatbeker, je hebt zo’n 50 ml nodig voor de cake. Meng de bloem, maizena, bakpoeder, suiker, zout en maanzaad in een grote kom.
Voeg de olie, sojamelk en vanille toe aan het citroensap en -rasp.
Mix de droge en vloeibare ingrediënten goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak het zo’n 35 - 45 minuten.
Meng de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en giet het over de cake wanneer deze is afgekoeld.
Tip: Ook lekker met sinaasappel in plaats van citroen.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- —
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Lente
- Gelegenheid:
- High Tea, Pasen
- Smaak:
- Fris, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk