Pittige ‘wings’ van bloemkool
Deze spicy ‘wings’ zijn een heerlijke snack om voor de tv op te eten. Je kunt ze ook als voorafje of bijgerecht serveren.
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Uitdaging
Ingrediënten
- 1 gemiddeld tot groot formaat bloemkool
- frituurolie voor de bereiding
Voor het beslag:
- 270 gr bloem
- 375 ml water
- 1 tl paprikapoeder
- 3 tl chilipoeder
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 2 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl oregano
- 2 tl salie
- 3 tl liquid smoke (optioneel)
Voor het paneren:
- 130 gr broodkruimels of paneermeel
- 95 gr bloem
- 1 tl paprikapoeder
- 3 tl chilipoeder
- 2 tl gemalen zwarte peper
- 2 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl oregano
- 2 tl salie
Om te serveren (optioneel):
- barbecuesaus
- reepjes groente om te dippen
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes. Mix alle ingrediënten van het beslag door elkaar in een brede kom. Mix de ingrediënten voor het paneren door elkaar in een andere kom.
Doop de bloemkool roosjes in het beslag. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met het beslag. Rol ze vervolgens in de kruimels, tot ze helemaal bedekt zijn.
Frituur de ‘wings’ op een temperatuur rond de 180 ℃ tot ze knapperig, stevig en goudbruin zijn. Serveer met barbecuesaus en groentereepjes.
Tip: Geen frituurpan? Bak de ‘wings’ in een kleine pan met een ruime hoeveelheid olie en keer ze voldoende om, om alle kanten krokant te bakken.