Pittige ‘wings’ van bloemkool
Deze spicy ‘wings’ zijn een heerlijke snack om voor de tv op te eten, of als voorafje of bijgerecht te serveren. Het recept mochten we vertalen van F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans.
Ingrediënten
- 1 gemiddeld tot groot formaat bloemkool
voor het beslag:
- 270 gram bloem
- 375 ml water
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels gemalen zwarte peper
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels salie
- 3 theelepels liquid smoke (optioneel)
voor het paneren:
- 130 gram broodkruimels of paneermeel
- 95 gram bloem
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels gemalen zwarte peper
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels salie
- frituurolie voor de bereiding
- BBQ saus (optioneel)
- reepjes groente om te dippen (optioneel)
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes.
Mix alle beslag-ingrediënten door elkaar.
Mix de ingrediënten voor het paneren door elkaar.
Doop de bloemkool roosjes in het beslag, zorg dat ze helemaal bedekt zijn met het beslag. Rol ze vervolgens in de kruimels, tot ze helemaal bedekt zijn.
Frituur de ‘wings’ op een temperatuur rond de 180 ℃ tot ze knapperig, stevig en goudbruin zijn. Serveer met BBQ saus of een andere saus en groentereepjes.
Tip: geen frituurpan? Geen probleem. Bak de ‘wings’ in een kleine pan met een ruime hoeveelheid olie en rol ze voldoende om, om alle kanten krokant te bakken.
- Menugang:
- Tussendoor, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- —
- Type:
- —
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk