VeganChallenge vrijwilliger Mirte is diëtiste, maar daarnaast ook een echte lekkerbek. Haar motto: gezond kan ook lekker. Vandaag deelt ze een tip over broodbeleg.
Zelfs als groot fan van hummus wil ik ook wel eens iets anders hartigs op brood eten. Als ik dan geen zin of tijd heb om naar de biowinkel te gaan voor het grote assortiment vegan broodbeleg, maak ik het zelf. In de receptenindex is keuze genoeg! Neem maar eens een kijkje bij de recepten.
De keukenmachine is je beste vriend en maakt deze heerlijke spreads zo voor je klaar! Je kunt het daarna best een tijd bewaren, ongeveer een week in een afgesloten bakje in de koelkast (maar gebruik vooral je ogen en neus om te beoordelen of het nog goed is!). Je kunt het extra lekker maken door plakjes komkommer, tomaat of een blaadje sla of spinazie op je spread te leggen. Spreads zijn niet alleen lekker op brood, maar ook op een toastje. Dat wordt smullen!
Heb je vragen voor Mirte? Je kunt haar bereiken op mirte@veganchallenge.nl