Indiase soep met tuinerwten en spinazie
Deze eenvoudige soep heb je in no time klaar. Ideaal na een lange werkdag!
Ingrediënten
- 2 liter water
- 4 groentebouillontabletten
- 1 eetlepel milde currypasta
- 1 pak erwtjes (diepvries) à 450 gram
- 1 pak gesneden spinazie (diepvries) à 450 gram
- 1 pot soja yoghurt naturel
Bereiding
Breng de 2 liter water aan de kook en los de bouillontabletten en currypasta erin op. Doe de erwtjes & spinazie erin, zet het vuur wat lager zodat de groenten rustig aan kunnen ontdooien.
Serveer de soep met de yofu, die kun je erdoor roeren om het wat minder pittig te maken en omdat het lekker romig is.
Tip: De traditioneel Indiase papadums zijn hier erg lekker bij, maar je kunt er ook wat cassave kroepoek bij serveren, die is namelijk 100% plantaardig.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Aziatisch
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Romig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk