Pittige worteldip
Voor deze dip moet je even wachten tot de wortels gaar gekookt zijn, maar daar zul je geen spijt van krijgen: het is een heerlijke dip met prachtig oranje kleur. Maak hem zo pittig als je lekker vindt, voor een kindvriendelijke versie laat je peper weg of voeg je maar een klein snufje toe.
Ingrediënten
- 300 gram wortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
- ¼ theelepel chilipoeder of cayennepeper
- 2 eetlepels agavesiroop
- Snufje zout en peper naar smaak
- 1 handje verse koriander, fijngesneden
- 8 pitabroodjes
Bereiding
Snijd de wortel grof en kook in 20 minuten gaar. Giet af.
Doe alle ingrediënten behalve de koriander en
pitabroodjes in de keukenmachine en pureer fijn. Roer de koriander erdoor.
Tip: Voor een gezondere maaltijd kun je volkoren pitabroodjes nemen, die vind je bij de biologische winkel.
- Menugang:
- Brunch, Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Koningsdag
- Smaak:
- Kruidig, Pittig, Hartig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Sojavrij, Notenvrij, Glutenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk